Înscrie-te
Donează
Implică-te
Despre Noi2018-09-05T15:46:03+00:00

Despre Noi

CINE ESTE ASOCIAȚIA CASIOPEEA?

ASOCIAȚIA CASIOPEEA este un proiect UNIC în ROMÂNIA, născut din dorința de a promova sportul și sănătatea prin acțiuni concrete, cu impact direct în societate.

MISIUNE ȘI VALORI

Misiunea noastră se concretizează în manifestul prevenției și al sănătății prin sport. Credem că viața este prețioasă și ne angajăm să contribuim la creșterea calității ei, promovând câteva obiceiuri sănătoase și esențiale unei vieți lungi. Prevenția, Sănătatea prin sport, Stilul de viață echilibrat sunt doar câteva dintre ele.

Valorile la care aderăm sunt cele ale adevăratului spirit al competiției sportive: respectul, excelența, prietenia, hotărârea și curajul.

ACȚIUNILE NOASTRE

Asociația Casiopeea organizează anual Cursa Roz, care include Crosurile Casiopeea, acțiuni la care pot participa toți cei care vor sa petreacă o zi frumoasă de mișcare în aer liber și care vor să contribuie prin donația lor la îmbunătățirea vieții femeilor cu cancer la sân. În 2018, pe lângă cursele de alergare și plimbarea tradițională în Marșul Solidarității, organizăm și Marșul Solidarității pe biciclete, pentru toți pasionații de pedalat, care vor să susțină cauza noastră.

Taxa de participare la cros este dedicată în întregime cumpărării de proteze mamare, completând prin aceasta programul național de îngrijire a acestor femei.

De asemenea, inițiem acțiuni de promovare a unui stil de viață sănătos în companii sau în școli prin programe variate, concepute special pentru a adapta recomandările generale ale experților la condițiile și nevoile specifice ale grupului respectiv.

Prin atelierele desfășurate în spitale sau în afara lor, acompaniem pacienții cu boli grave în evoluția lor spre redobândirea echilibrului și a speranței.

Din anul 2010, la cursele organizate de către Asociația Casiopeea au participat peste 21.000 de persoane și au fost oferite 2.000 de proteze mamare femeilor din România.

ECHIPA CASIOPEEA

Asociația Casiopeea se bucură de susținerea Camerei de Comerț Franceze în România și a Comitetului Olimpic Sportiv Român.
Echipa Casiopeea, din care fac parte mulți reprezentanți ai comunității internaționale din România, este reprezentată de: Marina Oțelea (președinte), Luiza Domnișoru, Beatrice Cante, Marina Derșidan, Iulia Andreescu, Alice Popescu, Gabriela Stoica, Oana Erșova Ranetti, Irina Rădoi și Pilar Montoto.

Camera de Comerț Franceză în România: Adriana Record

Comitetul Olimpic Sportiv Român: Carmen Trocan, Violeta Beclea Szekely, Ionela Tarlea, Mihaela Mioc, Laura Badea

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi încă de la începutul proiectului nostru; fără contribuția lor importantă, realizările Asociației Casiopeea nu ar fi fost posibile.