Păstrează-ți Sănătatea

//Păstrează-ți Sănătatea
Înscrie-te
Donează
Implică-te

Păstrează-ți Sănătatea

PROGRAM DE ERGONOMIE

În prezent 50% din utilizatorii de calculatoare au un tip de discomfort musculo-scheletal. Programul de ergonomie îşi propune diminueze această incidenţă. Pentru a obţine acest lucru, sunt posibile 3 tipuri de intervenţii, la diferite nivele:

Individual: exerciţii fizice zilnice şi încetarea fumatului
Organizaţional: creşterea varietăţii sarcinilor de lucru, scăderea orelor de utilizare a calculatorului pe zi, creşterea numărului pauzelor de odihnă şi facilitarea posibilităţilor de antrenare fizică.
Ergonomic: îmbunătăţirea staţiei de lucru.
Elementele-cheie ale sesiunii de training se referă la: poziţiile bune de lucru pentru evitarea suprasolicitării musculare, evaluarea staţiei de lucru şi lista de verificare a solicitărilor, analiza componentelor staţiei de lucru: monitor, tastatură, mouse, suport pentru mână, monitor şi picioare, birou, scaun, analiză procesului de lucru, în special în cazul orelor prelungite de activitate, identificarea semnelor şi a simptomelor, precum şi a soluţiilor posibile, incluzând exerciţii fizice şi pauze de odihnă.

Analiza în profunzime se adresează campionilor ergonomiei din fiecare echipă. Workshopurile organizate cu ei vor defini planul propriu zis de intervenţie: lista de obiective, interviuri/discuţii libere, interpretare şi apoi urmărirea implementării.

Având în vedere majoritatea afecţiunilor musculo-scheletale sunt îmbunătăţite prin creşterea activităţilor fizice, acest factor important va fi luat în considerare la măsurarearezultatelor.

Pentru grupuri interesate, Casiopeea organizează ateliere de prevenţie pe acesta temă.

PROGRAM DE DIETĂ SĂNĂTOASĂ

Incidenţa obezităţii continuă crească în toată lumea. În România,49% dintre bărbaţi şi 56% dintre femei sunt supraponderali sau obezi. Îmbunătăţirea dietei zilnice depinde de gradul de informare, motivare şi sprijin social.

Elementele-cheie ale programului cuprind intervenţii de grup, evaluări generale ale grupului referitoare la obiceiuri legate de dieta zilnică, activitatea fizică, starea de sănătate, informaţii de bază despre nutriţie şi recomandări concrete despre diverse elemente nutriţionale precum şi multe sfaturi practice.

De asemenea, se pot organiza grupuri special axate pe interese specifice (tipuri de mâncare pentru anumite afecţiuni, tipuri de boli pentru anumite categorii de vârstă: copii, adolescenţi, etc).

Sunt companii care vor faciliteze promovarea dietelor sănătoase către angajaţii lor. Şi în acest sens, putem oferim consiliere şi sprijin al schimbării obiceiurilor alimentare.

Pentru grupuri interesate, Casiopeea organizează ateliere de prevenţie pe această temă.

2017-06-22T13:12:10+00:00