Înscrie-te
Donează
Implică-te
Întrebări2018-05-31T12:39:14+00:00

Despre Casiopeea

Casiopeea este o asociaţie care îşi propune promovarea sportului şi a sănătăţii prin acţiuni ce au impact direct şi vizibil în societate. Anual organizăm Crosurile Casiopeea, evenimente dedicate tuturor persoanelor care vor să contribuie la îmbunătăţirea vieţii femeilor ce suferă de cancer la sân. Donaţia lor este reprezentată de taxa de participare, menită să contribuie la cumpărarea de proteze mamare pentru femeile care au trecut printr-o operație de mastectomie.

O altă direcţie de acţiune a asociaţiei este de a iniţia acţiuni de promovare a unui stil de viaţă sănătos în companii sau şcoli. Acţiunile se bazează pe o gama variată de programe, care adaptează recomandările experţilor pentru grupul respectiv.

Desfăşurăm, de asemenea, ateliere în spitale sau în afara lor, acompaniind pacienţii ce suferă de boli grave pe drumul lor către o viaţă sănătoasă.

Ne-am propus multe acţiuni care vin în ajutorul oamenilor. Pentru a ne îndeplini misiunea avem şi noi nevoie de ajutor. Uşile noastre sunt întotdeauna deschise voluntarilor care îşi doresc să sprijine cauza importantă pe care o susţinem. Dacă aveţi peste 18 ani şi vreţi să ajutaţi vă rugăm să ne scrieţi la adresa casiopeea.contact@gmail.com, menţionând disponbilitatea dvs. de timp şi modul în care consideraţi că vă puteţi implica.

Ştim că ritmul alert în care ne desfăşurăm viaţă stă, uneori, în calea dorinţei noastre de a ajuta. Dacă vreţi să deveniţi voluntari, însă timpul nu vă permite, există şi alte moduri în care puteţi contribui. Puteţi face o donaţie sau puteţi direcţiona 2% din impozitul pe venit către o entitate non-profit, iar noi vă propunem să alegeţi Asociaţia Casiopeea. Procedura este foarte simplă, iar toate datele şi paşii de urmat sunt disponibile aici

Despre cros și Marş

Marșul familiei, dar și crosurile sunt evenimente menite să sublinieze importanța unui stil de viață sănătos, în care mișcarea reprezintă un obicei pentru copii, dar și pentru adulți. Prin caracterul caritabil, participanții pot, de asemenea, să sprijine supraviețuitoarele cancerului la sân, în timp ce își petrec o zi plăcută de sâmbătă alături de familie sau de prieteni.

Pentru a ne organiza cât mai eficient, toată echipa se va întâlni în cadrul câtorva sesiuni înainte de cursă. De aceea, ne este imposibil să acceptăm voluntari în ziua cursei, deoarece până atunci toate rolurile sunt împărțite. Dacă doriți să deveniți voluntar vă rugăm să ne trimiteți un mail cu cel puțin o săptămână înaintea cursei.

Vă puteți înscrie online și plăti prin transfer bancar: RO64RNCB0072124220940001, deschis la BCR Sect.1, precizând Donație înscriere Cros Casiopeea 2017 în detaliile transferului. În cazul transferului bancar vă rugăm să transmiteți confirmarea efectuării plății pe casiopeea.contact@gmail.com cu cel puțin 48h înaintea cursei. În cazul în care nu reușiți să vă înscrieți online, vă puțeți înscrie și plăti la fața locului, cu rugămintea să ajungeți cu cel puțin 1h înainte. Pentru a avea o evidență cât mai clară a participanților și o organizare eficientă vă rugăm să vă înscrieți online înaintea cursei.

Cursele sunt gândite în funcţie de categoriile de vârstă, pornind de la copii cu vârsta cuprinsă între 6-8 ani până la adulţi. Distanţele sunt de 0,5 km până la 6 km. De asemenea, vă puteţi înscrie şi în Marşul familiei, o plimbare de 3 km. Nu trebuie să fiţi sportivi de performanţă sau să aveţi o condiţie fizică excelentă pentru a participa. Vă recomandăm, însă, două sau trei antrenamente înaintea evenimentului, care pot consta în plimbări sau alergări uşoare în parc. Vă aşteptăm cu mult entuziasm şi dorinţa de a face bine!

Desigur! Nicio vârstă nu este prea mică pentru antrenarea unui stil de viaţă sănătos şi dorinţei de a face un om mai fericit. Pentru copii organizăm curse de 0,5 km (6-8 ani) şi 0,75 km (9-11 ani), iar pentru adolescenţi curse de 1,7 km (12-16 ani). De asemenea, dacă doriţi să participaţi împreună, puteţi alege Marşul Familiei, dedicat tuturor vârstelor, inclusiv copiilor care au 6 ani.

Vă recomandăm să consultați medicul înainte de a lua o astfel de decizie. De asemenea, puteți opta pentru o variantă care implică mai puțin efort fizic, așa cum este Marșul Familiei.

Pentru a ne asigura că nu există incidente, participanții completează o declarație pe propria răspundere ca sunt apți fizic pentru a participa la Cros / Marș.

Sigur, puteți veni cu animale de companie în satul de cros, atât timp cât le supravegheați în permanență și respectați măsurile de siguranță (lesă, botniță – în cazul câinilor agresivi sau de talie mare) si regulile stabilite de Administrația Lacuri, Parcuri și Agremenet București pentru spațiul în care se desfășoară cursa.

Puteți participa la marș și pe tricicletă, role sau alte dispozitive în satul evenimentului. În ceea ce privește accesul pe traseul de marș și cursă se respectă regulile privind participarea la acest gen de activități sportive, fără accesorii. Dacă cei mici vin cu un astfel de dispozitiv, vă rugăm să îi supravegheați și să asigurați măsuri de siguranță (cască, cotiere, genunchiere). În sat există un cort special pentru depozitarea lucrurilor personale.

Veți primi tricoul în satul de cros, înaintea startului. De aceea vă rugăm să vă prezentați cu 20- 30 de minute înainte de începere. Vă recomandăm să purtați încălțăminte și pantaloni sport. Nu aveți nevoie de niciun alt echipament special. În sat există un cort special pentru depozitarea lucrurilor personale.

Încălzirea se va face pe categorii de vârstă, chiar înaintea startului, în mod organizat. Vă recomandăm cu mare căldură să luați parte la încălzire, pentru siguranța dumenavoastră sau a celor mici.

Nu aveți nevoie de un certificat. Dacă aveți probleme de sănătate, vă recomandăm să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de înscriere.

Pentru a ne asigura că nu există incidente, participanții completează o declarație pe propria răspundere ca sunt apți fizic pentru a participa la Cros / Marș.

Vor exista puncte de hidratare, atât în satul de cros, cât și pe parcurs. Dacă aveți un regim special, vă puteți aduce de acasă tot ceea ce știți că veți avea nevoie.

Vă recomandăm să nu veniți cu multe bagaje sau să le lăsați la o persoană de încredere cât timp alergați. În sat există un cort special pentru depozitarea lucrurilor personale.

Puteți găsi fructe și alte gustări în satul de cros. Veți primi gratuit fructe, apă și băuturi energizante în cortul special amenajat din sat.

Despre donaţii

Protezele externe de sân – majoritatea compuse din gel siliconic şi înveliş din plastic – sunt dispozitive care imită formă sânului şi pot fi purtate după mastectomie. Acestea vin împreună cu un sutien special, cu buzunare, care asigură fixarea. Scopul lor este de a reechilibra presiunea exercitată asupra coloanei vertebrale, dezechilibrată în urma intervenţiei chirurgicale. De asemenea, ele reprezintă un suport pentru recuperarea emoţională a femeilor care suferă de cancer la sân.

Cancerul este o boală copleşitoare, ce preia – fără să întrebe – controlul pe care pacientele îl au asupra propriei vieţi. După ce femeile experimentează emoţii puternice, inclusiv anxietate, depresie şi furie, 75% dintre cele diagnosticate ajung în faţa deciziei de a suporta intervenţia chirurgicală, văzută ca o mutilare a propriului corp. Protezele externe de sân acţionează şi asupra psihicului tocmai pentru că ajută la readucerea controlului în mâinile învingătoarelor şi redau sentimentul identităţii feminine, pierdut de multe dintre ele.

Protezele sunt alternativa reconstrucţiei mamare şi acţionează atât la nivel fizic, cât şi la nivel emoţional. Ele joacă rol de suport în recuperarea completă a femeilor care trec printr-o mastectomie, echilibrând presiunea asupra coloanei vertebrale. Sprijinul emoţional este extrem de important în acest caz. Atunci când o persoană îşi pierde o parte a corpului aceasta resimte un şoc puternic. În cazul de faţă, sânii sunt mai mult decât o parte a corpului; ei reprezintă o componentă identitară prin care femeile se definesc, legaţi de intimitate, feminitate, sexualitate şi maternitate. Practic, după mastectomie – fie simplă sau dublă – identitatea unei femei este zdruncinată. Protezele ajută la restabilirea acestei identităţi şi a încrederii în sine, esenţiale procesului de recuperare.

În funcţie de greutate sau material, protezele sunt de mai multe feluri. Există proteze parţiale, pentru cazurile în care sânii nu au fost extirpaţi total, uşoare, atunci când dispozitivele imită doar formă sânilor, nu şi greutatea, ataşabile, care se aşează direct pe piele şi pot fi înlăturate noaptea, din silicon, care imită cel mai bine forma şi greutatea sânilor.

Perioada de vindecare a zonei operate durează aproximativ două luni, timp în care tegumentul se cicatrizează. După aceste două luni proteza externă poate fi purtată.

Orice potențial beneficiar este rugat să contacteze asociația pe adresa de e-mail casiopeea.contact@gmail.com, transmițând documentele medicale care dovedesc efectuarea unei mastectomii. Potențialii beneficiari vor fi contactați de reprezentanții asociației după analiza acestor documente și în ordinea solicitărilor de pe lista de așteptare.

Ceremonia de donație are loc spre finalul anului, după efectuarea măsurătorilor și a comenzii către furnizorul de proteze. Numărul protezelor depinde de numărul de participanți la Cros, plătitori de taxă de înscriere, în valoare de 40 RON pentru adulți, 20 RON pentru copii (12-16 ani) și 10 RON pentr copii (6-11 ani).